Polytechnic Pavillon

What

Year

Location 

 

Category

Type

 

University Project
2011-2012
Piazza Leonardo da VInci,
Milano, Italy
Temporary
Exhibitions

This project is the result of a Univesity Contest for the creation of a new temporary exhibition pavillion in the square opposite the historical campus of Milan Polytechnic. As Christo and Jeanne-Claude do with their works, the pavillion is situated exactly in front of its main facade “covering” it. This provocative choise wants to make people aware of the importance of the University among the community. The building, 5m wide x 15m tall x 150m long, hosts a number of expositive rooms reachable throgh a network of ramps and stairs.

press to zoom
press to zoom
ma
ma
press to zoom
press to zoom
Before
Before
press to zoom
During the exposition
During the exposition
press to zoom
After the esposition
After the esposition
press to zoom